×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de ideale dikte voor een cementdekvloer? Reken hier uit!

Een cementdekvloer is een onmisbaar onderdeel in elke vloeropbouw. Het vormt vaak de laatste laag voor het leggen van de uiteindelijke vloerbedekking.

Een vaak gestelde vraag is hoe dik zo’n cementdekvloer juist moet zijn. Dit hangt af van het soort dekvloer dat je legt. Waaruit is de mortel opgebouwd? Ook de aanwezigheid van vloerverwarming zal een rol spelen in de dikte van de cementdekvloer.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


dikte van de dekvloer © Shutterstock - De dikte van de dekvloer hangt af van het type dekvloer

Soorten dekvloer met hun ideale dikte

De ideale dikte van de dekvloer zal dus in de eerste plaats afhangen van het soort dekvloer dat je aanbrengt. Hieronder vind je een overzicht van de meest toegepaste soorten dekvloer, en de ideale dikte die je bij elk type dekvloer best hanteert.

Hechtende dekvloer

Een hechtende dekvloer is een dekvloer die rechtstreeks op de draagvloer wordt gelegd. Op deze draagvloer wordt dan vooraf nog een aanbrandlaag of een voorstrijkmiddel aangebracht, om de hechting te vergemakkelijken.

Breng je een cementgebonden dekvloer rechtstreeks op de draagvloer aan, dan is de minimale dikte zo’n 30 à 50 mm. Kies je voor een anhydrietvloer, ga dan uit van een minimale dikte van 30 mm.

dikte van de dekvloer © Shutterstock - De minimum dikte van de dekvloer hangt af van het type dekvloer

Niet-hechtende dekvloer

Een niet-hechtende dekvloer is een dekvloer die niet rechtstreeks op een draagvloer wordt aangebracht, maar wel op een waterkerende folie of dampscherm.

Bij een gewone cementgebonden dekvloer is dan extra wapening nodig met behulp van wapeningsnetten. Als alternatief kan je ook kiezen voor een vezelversterkte dekvloer of vezelcompound. Ook een anhydrietvloer is een sterk alternatief.

Voor een cementgebonden dekvloer kies je in dit geval voor een minimale dikte van 50 mm. Voor een anhydrietvloer kan je 40 mm als minimale dikte hanteren.

Zwevende dekvloer

Een zwevende dekvloer is een dekvloer die fysiek is gescheiden van de onderliggende draagvloer en wanden. Tussen de dekvloer en de draagvloer en wanden wordt immers nog een isolatielaag aangebracht. Deze isolatielaag kan zowel om thermisch isolerende als om akoestische isolerende redenen gelegd worden. Maar vaak gaat het om geluidsisolatie die de geluidshinder in appartementsgebouwen moet verminderen.

Omdat de dekvloer hier los staat van de draagvloer, is extra wapening in dit geval steeds nodig. Als minimale dikte hanteer je 50 mm voor cementgebonden dekvloer, en 45 mm voor een anhydrietvloer.

Anhydrietvloer

Een anhydrietvloer is een type dekvloer op basis van anhydriet, een gerecycleerd gips, en dus niet op basis van cement, zoals een traditionele dekvloer. In vergelijking met een gewone zandcementdekvloer is een anhydrietvloer een veel sterkere soort dekvloer. Een anhydrietvloer is zelfs drie keer zo sterk als een cementgebonden dekvloer.

Door z’n sterkte mag de minimale dikte van een anhydrietvloer iets lager liggen. Voor een hechtende anhydrietvloer mag je uitgaan van een minimale dikte van 30 mm. Voor een niet-hechtende anhydrietvloer is de minimale dikte 40 mm. Voor een zwevende anhydrietvloer bedraagt de minimale dikte 45 mm.

Cementgebonden dekvloerAnhydrietvloer
Hechtende dekvloer 30 à 50 mm 30 mm
Niet-hechtende dekvloer 50 mm 40 mm
Zwevende dekvloer 50 mm 45 mm

Dikte van de dekvloer bij vloerverwarming

De aanwezigheid van vloerverwarming heeft ook een invloed op de dikte van de dekvloer. In sommige gevallen ligt het systeem van vloerverwarming in de dekvloer, waardoor deze dekvloer dikker moet zijn.

Indien je vloerverwarming op basis van warm water laat leggen, dan wordt er doorgaans een onderscheid gemaakt tussen een nat systeem en een droog systeem. De keuze voor een bepaald systeem heeft een invloed op de vloeropbouw, en ook op de dikte van de dekvloer.

dikte van de dekvloer bij vloerverwarming © Shutterstock - Gewapende dekvloer bij een systeem van vloerverwarming

Nat systeem

Bij een nat systeem worden de leidingen van de vloerverwarming in de (natte) dekvloer geplaatst. Hierdoor moet je ook rekening houden met een dikkere dekvloer. De dikte van de dekvloer bedraagt bij een nat systeem gemiddeld zo’n 6 à 8 centimeter.

De dikkere dekvloer is niet enkel nodig om de leidingen te kunnen bedekken. Het is ook nodig om de warmte beter te kunnen spreiden over de vloer. Daarom moet je boven de leidingen nog minstens 30 mm dekvloer voorzien.

De totale vloeropbouw bij een nat systeem van vloerverwarming zal zo’n 18 à 20 cm bedragen.

Droog systeem

Bij een droog systeem worden de leidingen niet in de dekvloer geplaatst, maar wel al in de onderliggende isolatielaag. In deze isolatielaag worden sleuven voorzien, waarin metalen goten worden gelegd. In deze goten komen dan de leidingen voor de vloerverwarming te liggen. De isolatielaag wordt langs de bovenkant bedekt met een metalen plaat, om de warmte mooi naar boven te geleiden.

Bovenop komt dan de dekvloer te liggen. Aangezien de dekvloer in dit geval geen leidingen bevat, is deze ook minder dik dan in het nat systeem. Bij droogbouw vloerverwarming bedraagt de dikte van de dekvloer zo’n 6 cm bij een cementgebonden dekvloer, en zo’n 4 cm bij een anhydrietvloer.

De dunnere dekvloer heeft als voordeel dat de warmte van de vloerverwarming veel sneller de vloeroppervlakte bereikt, en dat de vloer dus veel sneller opwarmt.

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

Een nieuwe vloer leggen is werk voor echte specialisten. De dekvloer moet van goede kwaliteit zijn, en ook bij de plaatsing komt heel wat expertise kijken. Aarzel daarom niet om een beroep te doen op een professionele vloerenlegger voor het uitvoeren van je vloerwerk.

Benieuwd hoeveel zo'n vloerenlegger zou kosten? Vul dan onderstaand formulier in, zodat we de geschikte specialisten in jouw buurt kunnen vinden. Alle vloerenleggers die we selecteren zullen vervolgens een gratis offerte op maat naar je doorsturen. Je kan dan hun prijzen vergelijken, en zo steeds de beste deal sluiten.

Je hebt bovendien niets te verliezen, want alle offertes zijn 100% gratis en zonder aankoopverplichting!


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren