×
×

Gratis offertes: Vergelijk prijzen voor chapewerken

Heb je niet de nodige ervaring, dan laat je chapewerken best over aan een specialist. Benieuwd hoeveel zo'n professionele chapper kost? Dan raden we aan om offertes aan te vragen bij verschillende chappers, en hun prijzen te vergelijken.

Dit werkje hoef je niet zelf te doen, wij doen het voor jou! Vul onderstaand offerteformulier in, en wij gaan op zoek naar geschikte chappers in jouw regio. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waardoor je kan vergelijken. Kies zelf voor de chapper met de beste offerte.

Alle offertes die je doorgestuurd krijgt, zijn 100% gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen.

Meteen ter zake?

Vergelijk gratis meerdere offertes

cementdekvloer-plaatsen.nl

Vergelijk gratis meerdere offertes

Wat is de ideale samenstelling voor een goede dekvloer?

Een dekvloer bestaat meestal uit een vast aantal elementen, zoals water, zand en cement. Maar er bestaan verschillende soorten dekvloer, afhankelijk van de samenstelling ervan. Het soort dekvloer dat je moet gebruiken hangt af van hoe je vloer is opgebouwd, en waaraan de dekvloer juist moet voldoen.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten dekvloer, en hun samenstelling.

In dit artikel:


Benieuwd hoeveel je kan besparen door prijzen te vergelijken?

Een nieuwe chapelaag leggen? Vraag prijzen op!

Geen zin om zelf een chapper te zoeken? Wij doen het voor jou!

Geniet van een perfect gelegde chape! Contacteer een specialist!

Benieuwd naar het tarief van een professionele chapper?

Vergelijk prijzen van professionele chappers in je regio

Vraag gratis offertes aan en vergelijk prijzen

Vergelijk offertes, en ontdek hoeveel je kan besparen!

Een perfecte chape leggen is specialistenwerk. Bespaar jezelf tijd en moeite, en contacteer meteen een professionele chapper. Vraag gratis offertes aan, vergelijk, en ontdek hoeveel je kan besparen.

Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot honderden euro's
chappers

aanvraag starten


Zandcement dekvloer: samenstelling

dekvloer © Shutterstock - Een zandcement dekvloer wordt gemaakt van water, zand en cement

De dekvloer op basis van zandcement is de meest gebruikte dekvloer. Deze dekvloer bestaat uit water, zand en cement. Bij de samenstelling van de dekvloer kan je kiezen uit verschillende soorten cement. Zo zijn Portlandcement (CEM I) en Portlandcomposiet cement (CEM II) veelgebruikte soorten cement. Ook hoogovencement (CEM III) en samengesteld cement (CEM V) kunnen worden gebruikt.

Deze dekvloer kan verschillen op vlak van sterkte, op basis van de verhouding tussen het zand en het cement. Ook de keuze van het type cement zal de uiteindelijke sterkte van de dekvloer bepalen. Op die manier kan je een aantal sterkteklassen onderscheiden. De meest voorkomende sterkteklassen zijn:

Welke sterkteklasse je voor ogen moet houden, hangt af van de situatie. Indien de temperatuur van de ondergrond of van de omgevingslucht lager is dan 10° Celsius, dan is een sterkteklasse van 42.5 vereist. Bij een temperatuur boven de 25° Celsius is een sterkteklasse van 32.5 gangbaar. Tussen 10° Celsius en 25° Celsius hangt de sterkteklasse af van de droogtijd die je wil bereiken. Bij een normale verharding geldt sterkteklasse 32.5, voor snellere verharding is een sterkteklasse 42.5 aanbevolen.

Het cementtype is niet echt van belang bij normale temperaturen. Alleen bij hoge of bij lage temperaturen is het cementtype van belang. Bij zeer lage temperaturen kies je best voor cementtypes CEM I, CEM III A en CEM II. Bij zeer hoge temperaturen kies je best voor CEM III B en CEM II, afhankelijk van de samenstelling.

Met afwerkingslaag

De verhouding tussen zand en cement hangt voornamelijk af van de vraag of je al dan niet een afwerkingslaag aanbrengt bovenop de dekvloer. Ga je bovenop de dekvloer nog een afwerkingslaag aanbrengen, zoals vloerbedekking, tegels of parket, dan gebruikt je best 1 deel cement, ten opzichte van 4 delen zand.

Zonder afwerkingslaag

Indien je bovenop de dekvloer geen afwerkingslaag gaat aanbrengen, wat bijvoorbeeld het geval is bij garages of magazijnen, dan kan je de verhouding 1 deel cement, 3 delen zand aanhouden.

Vezelgewapende dekvloer: samenstelling

vezelgewapende dekvloer © Shutterstock - Een vezelgewapende dekvloer is sterker dan een klassieke dekvloer

Vroeger werd gebruik gemaakt van wapeningsnetten om een dekvloer sterker te maken. Een wapeningsnet is echter niet zo praktisch in combinatie met vloerverwarming. Daarom werd steeds vaker overgeschakeld op vezelwapening.

Een vezelgewapende dekvloer bestaat uit een standaard dekvloer op basis van zandcement, maar dan aangevuld met additieven om de dekvloer sterker te maken. De additieven die worden toegevoegd zijn kunststofvezel en hars. Ook wordt een plastificeerder toegevoegd.

Door deze additieven toe te voegen, krijgt de dekvloer een aantal bijkomende interessante eigenschappen. Zo is de droogtijd van de dekvloer korter, krijgt de dekvloer een hogere druksterkte (meer dan 20 N/mm²) en buigsterkte (meer dan 4 N/mm²), en is er ook minder risico op scheurvorming. Dankzij deze additieven is er immers minder water nodig bij het mengen van de mortel, waardoor de droogtijd inkort en er minder kans is op scheuren. Krimpscheuren ontstaan immers vooral tijdens het uitdroogproces.

Een vezelgewapende dekvloer is met name interessant in combinatie met vloerverwarming. Door afwezigheid van een wapeningsnet kan de mortel zich immers netjes rond de leidingen omhullen, waardoor de warmte beter kan geleiden in de vloer. Hierdoor zal het rendement van je vloerverwarming hoger liggen.

Maar een vezelwapeningversterkte dekvloer is bijvoorbeeld ook interessant bij zwevende en niet-hechtende dekvloeren.

Anhydrietvloer: samenstelling

anhydrietvloer © Shutterstock - Een anhydrietvloer gebruikt anhydriet, een soort gips, als bindmiddel

Een anhydriet vloer wordt niet gemaakt op basis van cement, maar wel op basis van een mengsel van zand, water, gips en hulpstoffen. Cement wordt in dit geval dus vervangen door anhydriet of gips, een synthetisch bindmiddel. Als gevolg hiervan wordt een anhydrietvloer niet gesmeerd zoals een cementgebonden dekvloer, maar wel naadloos gevloeid. Dat betekent dat een anhydrietvloer veel sneller gelegd kan worden, en dat het dus veel minder arbeidsintensief is dan het leggen van een cementgebonden dekvloer.

Door de snellere verwerking is een anhydrietvloer uitstekend geschikt voor grotere oppervlakten. Men kiest vaak voor deze dekvloer bij bv. bedrijfsgebouwen, magazijnen, appartementsgebouwen of garages.

Naast de snelle verwerking heeft een anhydrietvloer als voordelen dat het een heel grote buig- en treksterkte heeft, en een zeer geringe krimp. Hierdoor is het risico op scheuren heel klein. Dankzij z’n sterkte kan de dikte van de dekvloer gering blijven (zo’n 4 à 5 cm), en is wapening niet nodig.

Daartegenover staat dat een anhydrietvloer duurder is dan standaard dekvloer, en dat het niet geschikt is voor vochtige ruimtes. De droogtijd van een anhydrietvloer is doorgaans langer dan die van een cementgebonden dekvloer. Je zou de droogtijd wel kunnen versnellen door de vloer goed te ventileren, of door bijvoorbeeld ontvochtigers te plaatsen in de ruimte.

Een anhydrietvloer kan worden gecombineerd met alle gebruikelijke soorten vloerbekleding. Wel moeten steeds de juiste vloerlijmen worden gebruikt. Ook moet de dekvloer goed uitgedroogd zijn bij bijvoorbeeld het plaatsen van tegels.

Een anhydrietvloer is ook een zeer goede warmtegeleider. Dit in combinatie met het feit dat er geen wapeningsnet nodig is, maakt dit type dekvloer zeer geschikt voor vloerverwarming.

Ontdek meer over de eigenschappen en voordelen van een anhydrietvloer!

Isolerende dekvloer: samenstelling

isolerende dekvloer © Shutterstock - Een isolerende dekvloer bevat isolerende bestanddelen

Een isolerende dekvloer is een type uitvullaag met een isolerende werking. Het zorgt ervoor dat koude van onderuit moeilijker z’n weg kan vinden naar de vloer.

Er zijn verschillende types van isolerende dekvloer, en elk van deze types heeft z’n eigen samenstelling.

Ontdek meer over de eigenschappen en voordelen van isolerende dekvloeren!

Gratis offertes: Vergelijk prijzen van vloerenleggers

Een nieuwe vloer leggen doe je steeds met de nodige kennis van zaken. Niet enkel het aanmaken van een goede cement is precisiewerk, ook het leggen zelf is werk voor specialisten. Aarzel dus niet om een beroep te doen op een professionele vloerenlegger.

Benieuwd hoeveel zo'n vloerenlegger kost? Vul onderstaand offerteformulier in, en wij sturen je aanvraag door naar professionele vloerenleggers in jouw buurt die voldoen aan je eisen. Zij sturen je elk een offerte op maat door, waarna je rustig prijzen kan vergelijken.

Geen goede offerte ontvangen? niet erg, alle offertes zijn 100% gratis en zonder aankoopverplichting!


vloerenleggers
Vergelijk tot 4 offertes
100% Gratis
Geen aankoopverplichting
Bespaar tot 35%

Soorten dekvloer: het complete overzicht
Vind een vloerenlegger in uw regio
Offertes voor dekvloeren